Rabu, 16 Mac 2011

Kerana Engkaulah Yang Terbaik

Kata-Kata CikLulu di 12:15 PG
Awak Rasa Ape ? 
Assalamualaikum

kali ni lulu nak bermain dengan emosi lulu ..
ok selama lulu pulang kekampung beberapa harilulu banyak temenung , fikir sendirian , duduk sorang2 dalam bilik sebab org yang paling kita sayang meninggal time kita betul2 perlukan khidmat nasihat dia .. bayangkan dah bertahun2 lulu xjumpa dia n tiba2 dia sakit baru lulu balik .. masa dalam perjalanan balik 2 orang kampung cakap dia masih lagi kat hospital tapi dalam sakit tenat .. paru-paru dia dah xboleh berfungsi .. mata dia boleh terbuka tp dia xboleh gerak dan tak boleh bercakap .. lulu jadi seram sejuk bila orang kampung cakap macam itu .. terus lulu drive pilih jalan dekat .. 

setibanya lulu di AJIL , lulu berhenti kat tepi penjara ajil .. lulu tersangatlah mengantuk ketika itu .. time menunjukkan baru jam 11.30malam .. sebab lulu tak tidur dari pagi tadi lulu terpaksa tidur juga ..tiba-tiba lulu dikejutkan dengan bunyi telefon .. orang kampung bagitahu dia dah meninggal .. time 2 tak payah cerita memang lulu down giler2 .. lantas lulu terus gerak dan xsambung tidur lagi .. dalam perjalanan lulu jadi tak tentu hala .. nak buat itu tak kena ini tak kena .. 

sampai-sampai lulu dikampung lebih kurang jam 3pagi .. lulu sampai semua orang tengok .. muka dah merah .. mata dah merah .. semua merah .. lulu masuk dalam rumah .. kebanyakkan tengah tidur .. adayang tengah mengaji n baca yasin .. lulu pergi kat jenazah dia .. lulu selak kain kat muka dia ..

Ya Allah , 

sangat cantik dan bercahaya .. sumpah lulu cakap muka dia dalam keadaan tersenyum .. bersih sangat-sangat muka dia .. lantas lulu ambik wudhu' n mengaji .. lulu langsung tak dapat tidur ketika itu .. sungguh lulu amat-amat perlukan dia tapi dia dah pergi tinggalkan lulu saat lulu eperlukan orang-orang yang benar-benar lulu anggap DIALAH YANG TERBAIK ..


sekian ..

0 Pengkritik:

Catat Ulasan

 

Dari Hati Lulu .. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei