Sabtu, 26 Februari 2011

Apabila ..

Kata-Kata CikLulu di 8:10 PG
Awak Rasa Ape ? 
before lulu tulis apa-apa , cuba kawan-kawan dengar lagu ni dulu ..


Izinkan diriku meluahkan rasa
Maafkanlah aku andai kau terasa
Biar kupaparkan apa yang terjadi
Moga engkau tak ulangi

Sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
Setelah lamanya menjalinkan cinta
Dalam diam-diam kau sudah berpunya
Tanpa aku menyedari semuanya

Aku mendoakan agar kau bahagia
Bersama si dia insan yang kau suka
Percintaan kita tak sampai ke mana
Setakat di bibir saja sayang

Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepiku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diriku

Oh aduhai ku masih ingati
Janji manis dan saat romantis
Kau pintaku supaya setia
Akhirnya kau yang berubah

Oh tuhanku tabahkan hatiku
Temukan ku dengan ketenangan
Jiwa ini dibelasah rindu tetapi apa dayaku

Kucuba pejam mata tapi tak terlena
Kerana ku masih teringat padamu
Begitu payahnya nak ku melupakan
Pernahkah engkau fikirkan oh sayang...




                                                            **************************************************


lulu suka lirik lagu yang last sekali ... ya korang lulu tengah lalui perkara cam lirik lagu di atas sekarang .. walaupun kami dah lama putus tapi sampai sekarang lulu ingat apa yang dia janji dulu .. mudah kan berjanji wahai kaum adam ? tapi nak TEPATI 2 umpama nak kena bagi emas seguni dulu .. 
ok lulu ceritakan serba sedikit tentang kisah kami ni dl ..


lulu kenal dengan dia pun secara tak sengaja ... time 2 lulu ingat nak minta tolong dia sebab ada something berlaku kat member lulu yang juga serumah dengan dia ... tapi tak sangka sejak 2 kami mula kenal .. masa time kawan-kawan selalu jugak la jumpa dia .. nak jumpa dia senang sahaja sebab dia ada di mana-mana .. sebab kerja dia time 2 cuma ronda kawasan .. mesti ada yang dapat teka dia kerja apa .. keja dia biarla rahsia .. biar kan orang yang dapat teka sahaja yang tahu .. memang perkenalan kami indah .. sukar untuk cari kesalahn dia sebab dia seorang yang matang .. 


agak lama lulu dengan dia bercinta tiba-tiba kami TERlost contact .. entah kenapa .. tapi lulu redha .. adalah salah silap lulu yang dia tak dapat maafkan ..


suatu hari ,
lulu tengah nak masukkan duit kat maybank .. tiba-tiba ada seorangperempuan masuk kat dalam maybank nak kelurakan duit .. pastu dia tengok lulu dia senyum2 .. pastu dia tegur orang sbelah lulu .. lepas dia tegur orang sebelah lulu tengok kat luar .. lulu tengokla sekali .. ruap-rupanya orang kat luar 2 orang yang sedang lulu katakan ni la .. punyalah happy lulu dpt jumpa dengan dia lg .. lulu cepat-cepat masukkan duit sebab lulu nak p jumpa dia .. tapi tiba-tiba lepas lulu masukkan duit baru je nak keluar dari pintu maybank 2 lulu nampak si perempuan 2 naik motor dengan dia .. siap berpeluk lagi .. lulu dah mula start nak berdrama air mata kat situ .. tapi lulu tahan sampaila kat rumah .. bila fikir-fikir kan semula lulu fikir positif mungkin dia 2 adik beradik kot .. 


hari ahad minggu lepas ,
time 2 lulu tengah bersiap-siap nak pergi berkelah, tiba-tiba ada orang bagi salam .. lulu kenal suara 2 .. lulu cepat-cepat pakai tudung ... dia senyum .. lulu pun senyumla .. dia pun tiba-tiba hulur sampul surat .. lulu ingat surat apa tapi bila lulu bukak rupa-rupanya kad undangan perkahwinan dia .. lulu xtipu .. time 2 lulu rasa masa nak pengsan .. yang lulu dengar dia cakap HARAP DATANG .. memang hanya Allah je tahu apa perasaan lulu sekarang .. 


dan sekarang ..
dia dah selamat diijabkabulkan tadi .. semoga dia bahagia .. dan lulu tetap setia denan air mata lulu sekarang


WASSALAM ..

0 Pengkritik:

Catat Ulasan

 

Dari Hati Lulu .. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei